Kirketjener/kirkegårdsarbeider Evelyn Romer Iversen (til venstre) og Øystein Mollestad fra Asker kirkelige fellesråd var tilstede da Kirketjenerskolen ble lansert. Ingrid Staurheim (i midten) fra KA er leder av driftsstyret.
Kirketjener/kirkegårdsarbeider Evelyn Romer Iversen (til venstre) og Øystein Mollestad fra Asker kirkelige fellesråd var tilstede da Kirketjenerskolen ble lansert. Ingrid Staurheim (i midten) fra KA er leder av driftsstyret.     
Foto: KA     
25.01.2024
OU1/kirketjener
Kirketjenerskolen kan feire 20 år - får splitter ny digital plattform
Overgang til moderne e-læringsplattform gjør det enklere skaffe seg faglig påfyll. Tre lange moduler er blitt til seks korte i den nye versjonen av Kirketjenerskolen.

Etter å ha jobbet med den nye digitale Kirketjenerskolen i lengre tid kunne løsningen endelig offsielt lanseres denne uken. Det skjedde på fagsamling hos Asker kirkelige fellesråd. 

– Nå er Kirketjenerskolen ferdig revidert og klar for studenter, sier leder av driftsstyret for Kirketjenerskolen og Gravplasskolen, Ingrid Staurheim.

Kirketjenerskolen er en fagutdanning for kirketjenere i regi av OU-styret. Den ble etablert for om lag 20 år siden som en NKI-utdanning. Behovet for en større revisjon har resultert i total gjennomgang av innhold og undervisningsform. Den nye versjonen er bygget på den pedagogiske læringsplattformen Learnifier.

Totalgjennomgang av opplegget

– Vi er veldig glade for at OU-styret har investert i Learnifier-plattformen, slik at vi kan tilby kirketjenerne en moderne og godt utprøvd løsning for læring. De nye modulene er helt digitale, og studentene lærer gjennom løpende tekst, opplæringsfilmer, linker til nettsider og veiledere – alt godt supplert med bilder og illustrasjoner. Fordelen med å benytte en moderne læringsplattform er at vi har mulighet til å benytte mange metoder for å omgjøre tung teori til å bli relevant læring for studentene, mener Staurheim.

Alt innholdet fra den gamle versjonen er gjennomgått. Noen tema er nedskalert, mens andre tema har kommet til. Et eksempel på tillegg er kirketjeneren som arrangementstilrettelegger. Dette er en rolle som gjennom de siste årene har blitt en sentral del av jobben for mange kirketjenere.

– Vi har vært opptatt av å lage en fagutdanning som er tilpasset arbeidssituasjonen til dagens og fremtidens kirketjener, sier Staurheim.

Kirketjener Evelyn Romer Iversen er full av lovord om den nye løsningen for Kirketjenerskolen. Hør hva hun sier her:


 

Går opp i lønn

Kirketjenerskolen legger stor vekt på at kirketjenerutdanningen er en fagutdanning. De tre tidligere modulene er delt opp i seks kortere moduler. Som tidligere vil en kirketjener få fagarbeiderlønn når alle modulene er gjennomført.

– Vi vet at mange kirketjenere har ventet lenge på å få starte opp. Derfor er det gledelig at vi endelig kan tilby en ny moderne versjon av en populær utdanning, avslutter Staurheim.

Mer info om oppstart av den nye Kirketjenerskolen får du på ouinfo.no og i OUs nyhetsbrev. Meld deg på her!

Les mer om Kirketjenerskolen

 
RELATERTE ARTIKLER
Powered by Cornerstone