19.01.2024
OU1
Individuelt stipend til ansatte
Kan brukes til å dekke studieavgift, konferanser, studiereise, reise til samlinger og eksamen eller annet i forbindelse med kompetansehevende tiltak. Søknadsfrist er 1. mai.

Formålet med denne tilskuddsordningen er å bidra til kompetanseheving innen eget fagområde.

Dette stipendet er øremerket ansatte på KA-sektoren som er omfattet av OU1-ordningen og som ikke omfattes av eksisterende stipendordninger gjennom fagutvalg under OU1-styret. (Prester, kirketjenere, gravplassarbeidere, diakoner, kirkelig undervisningsansatte og kirkemusikere faller derfor utenfor målgruppen for dette stipendet, for stipend til deres målgruppe se https://ouinfo.no/stipender/).

Ansatte i alle virksomheter som er tariffbundne i KA er omfattet. Dette gjelder alle menighetsråd og kirkelige fellesråd i tillegg til Vestby frivilligsentral, Hekta, IKO, KIFO, Kirkens SOS, Kirkepartner AS, K-Stud, Norske kirkeakademier, VAKE Kirkelig ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep. Rettssubjektet Den norske kirke (Kirkerådet/bispedømmerådene) har imidlertid sin egen OU-ordning og er derfor ikke omfattet.

Tilskuddet kan brukes til å dekke studieavgift, konferanser, studiereise, reise til samlinger og eksamen, eller annet i forbindelse med kompetansehevende tiltak. Tilskuddet dekker ikke arbeidsgivers utgifter som følge av permisjon/studiedager i tråd med HTA.

Tilskuddet utbetales til arbeidsgiver som refunderer arbeidstakers dokumenterte utgifter opp til innvilget beløp. Anbefaling om tildeling av stipend fra arbeidsgiver må vedlegges stipendsøknaden.

Det oppfordres til bærekraftige opplegg i tråd med Hovedavtalens bestemmelse om et grønt arbeidsliv. Det bør i søknaden komme frem refleksjon rundt valg av reisemål.  

Når: Oppstart eller gjennomføring i 2024.

Det er satt av en samlet ramme på kr 80 000 til disse stipendene. Det kan søkes på stipend i størrelsesorden kr 5000, kr 10 000 eller kr 25 000.

Praktisk informasjon:

Søknadsfrist for midler i 2024: 1. mai 2024. Søknader må være sendt inn elektronisk (lenke).

Stipendene behandles i slutten av mai, og svar kan ikke forventes før i juni.

Tips til innsending:

  • Ha aktuelle vedlegg til søknaden liggende klart i samme mappe/sted på PC. Alle vedlegg lastes opp samtidig, ikke 1 og 1, da kommer kun siste med.
  • Bruk gjerne Chrome som nettleser.
  • Søkeportalen bruker litt tid, så vær tålmodig. Ikke trykk på “send” mange ganger. Du vil om noen sekund komme videre.
  • Når du søker, tilpass innholdet til ruta i skjermen. Ikke skriv lenger enn at du kan lese din egen tekst i ett bilde. IKKE skriv mer enn ruta tillater.  Lange tekster kan føre til problemer ved innsending. Ikke klipp og lim - legg heller ved et vedlegg!
  • Det blir bedt om enkelt budsjettoppsett.
  • Prester, kirketjenere, gravplassarbeidere, diakoner, kirkelig undervisningsansatte og kirkemusikere faller utenfor målgruppen for dette stipendet, se andre stipendutlysninger. 

Spørsmål?

Kontakt Ingvild Engedal, tlf. 909 82 481

Ved søknad om OU-stipend blir søkeren mottaker av OUs nyhetsbrev, som sendes ut 4-5 ganger i året.

Redd for å gå glipp av noe viktig? Meld deg på nyhetsbrev og få OU-tiltakene rett i innboksen!

 
Powered by Cornerstone